Olaszország komoly államadóssággal küzd, ezért az adóhivatal új módszereket is bevet az adóelkerülő emberek vizsgálatára. Ahelyett, hogy a bevallásokat vizsgálnák, karácsonykor végigmentek a luxus télisport-paradicsom Cortina d”Ampezzo-ban, és összeírták az ott parkoló szuperautók rendszámait. A rendőrségi nyilvántartás alapján lekérték a tulajdonosok nevét, akiknél automatikusan adóellenőrzést indítottak.

Összesen 133 autót ellenőriztek, 42 tulajdonosa papíron kevesebb, mint évi 22 000 eurót keres, további 16 50 000 euró alatti jövedelmet vallott be. A sikeres ellenőrzést gyorsan átvették több helyen is Olaszországban, például egy közúti ellenőrzésen megállított új Mercedes tulajdonosa egy építési vállalkozó, akinek tavaly papíron nem volt jövedelme, felesége pedig szociális segélyt kapott. Az Olaszországból kivitt luxusautók száma hirtelen megsokszorozódott, az autókereskedések szerint több ügyfél is úgy adta oda nekik a használt autót értékesítésre, hogy azt a kereskedésnek zárt tréleren kellett elszállítania a házból – annyira féltek az esetleges igazoltatástól. De nem csak Ferrarik, Lamborghinik és Porschék lettek olcsóbbak a nagy kínálat miatt, de rengeteg Audi/BMW/Mercedes szabadidő-autó is hirtelen eladó lett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!