Nem sieti el a fejlesztés a Vencer nevű vállalkozás, amely 2010-ben jelentette be, hogy elkezdte szuperautójának fejlesztését. Most került abba a strádiumba a fejlesztés, hogy véglegesítették a formát, amelyről már közreadták az első számítógépes látványterveket.

A technika már korábban elkészült, és azt eddig ideiglenes karosszériával tesztelgették, most épp azon dolgoznak, hogy elkészüljön az első olyan prototípus, amely már minden tekintetben megegyezik a sorozatgyártású változattal. A Vencer Sarthe egy acél csőváz köré épül, az utascella padlója méhsejt-szerkezetű alumínium, a külső borítás karbon. Mindössze 1390 kg lesz majd a sorozatgyártású autó, a tömegeloszlás 45/55 százalékos az első/hátsó tengely között. Az ülések mögé egy General Motors V8-as kerül 510 lóerős teljesítménnyel, amelyhez egy hatfokozatú, szekvenciális váltó csatlakozik.

A 100 km/órás tempót 3,8 másodperc alatt éri el a Vencer Sarthe, végsebessége 328 km/óra. Körben Kettős keresztlengőkaros felfüggesztéseket találunk, a féktárcsák elöl-hátul 385 mm átmérőjűek. Ezen kívül még blokkolásgátló segítségére számíthat a sofőr az 510 lóerő megzabolázásakor. Azt még nem közölték, mikor lesz kész az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!