Fokozatosan tölti ki a kínálatában található réseket a Hyundai, most pedig egy igen jövedelmező szegmenst nézett ki magának. A dél-koreaiak ugyan rendelkeznek már hátsókerékhajtású luxusautóval, épp most újult meg az Equus, és hamarosan várható a Genesis modellváltása, amelyet részben jelez előre a HCD-14 Genesis elnevezésű tanulmány.

Azért csak részben, mert nem limuzin, hanem négyajtós luxuskupét mintáz a tanulmány. Ilyen jelen pillanatban nincs a választékban, de nagyon is valószínű, hogy 2-3 éven belül megjelenhet az utcán.  Persze egy kicsit finomított formában. Nagy dologra nem kell gondolni, a teljesen LED-es fényszórók és az egyéb technikai csemegék maradnak, csak valószínűleg B oszlopot és hagyományosan, elöl zsanérozott ajtókat kap majd az autó a HCD-14-nel ellentétben.

Ezeket feltárva egy csupa bőr és fa világgal találjuk szembe magunkat, és végre az is kiderül, hová tűnt a jelenlegi autókon kívül viselt folyékony szobrászat formavilág – meglehetősen egyszerű a külső megjelenés. Feltűnő még a kapcsolók hiánya, a Hyundai szerint gesztus- (szemmel rá kell nézni a kívánt alrendszer ikonjára, majd az ujjak mozgását követve mozgunk a menüben a kamerák) és hangvezérléssel lehet vezérelni a rendszereket.

Műszakilag meglehetősen konzervatív az autó, semmi hibridség, semmi elektromos hajtás, csak az aktuális, 5,0 literes V8-as, a saját fejlesztésű 8 fokozatú automatikus váltóval, hátsókerékhajtással. A motorindítás az után következik be, hogy az autó kamerái segítségével szó szerint felismerte a vezetőjét. A váltóvezérlésbe azért beleszólhat a sofőr, a kormány mögött elhelyezett fülek segítségével.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért