Ahogy azt a tavasszal közölt cikkben már megemlítettük, Varga László nem elégszik meg azzal, hogy számítógépen csodálhatja az általa újraálmodott Jaguar E-Type kupét, hanem elkészíti annak 1:5 méretarányú változatát. Közel van már a befejezés.

Május közepén kezdődött az érdemi munka a BME műhelyében, ekkorra készült el a számítógéppel kimart hab-szobor, ami az egész modell alapját jelenti. Július közepén aztán Lászlónak el kellett hagynia a tanműhelyt, ettől kezdve otthon dolgozik az autón, és már alig várja, hogy szeptemberben az Iparművészeti Egyetemen megkezdje tanulmányait – ott szeretné szakmai segítséggel befejezni az alkotást.

Addig se szünetelt a munka, amíg az autó otthon pihent. A Varinex Zrt 3D nyomtatással elkészítette a modellre szerelendő műanyag elemeket (lámpák, kerekek, légbeömlő, ablakok…), azonban ezeknek még meg kellett adni a végleges felületkezeléseket. Csiszolás, festés, ragasztás, no és a legnehezebb: az átlátszó lámpabura polírozása, ami csak hosszas próbálkozás után sikerült tökéletesre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!