Bemutatkozott a Toyota Yaris lépcsős hátú változatának 4. generációja Thaiföldön, ahol Yaris Ativ néven árulják, más piacokon Vios néven kerül forgalomba az autó. Változatlan hossz mellett 70 mm-rel növelték meg az immár a TNGA alapra felépített kisautó tengelytávolságát, így az a legfőbb vetélytárs Honda City szintjére érkezett meg.

A megjelenés sportosabb lett a nagy méretű hűtőráccsal, a kupésan ívelt tetővonallal, az oldalfalon mindenfelé tartó karaktervonalakat lehet felfedezni. A belső tér minimalista megjelenésű, mazdás a műszerfalpárna, más Toyotákból ismerős kapcsolókat találunk mindenfelé, a központi érintőképernyő 8 colos képátlójú. A belső tükörtől balra található az opciós fedélzeti kamera, a napellenzőkben különösen nagy méretű sminktükröket helyeztek el, amivel a női használók kedvében akarnak járni.

Egyedüliként 1,2 literes, 4 hengeres szívómotorral (94 LE/110 Nm) és fokozatmentes automatikus váltóval kínálják a Toyota Yaris Ativ-ot, a szabványos átlagfogyasztás 4,3 l/100 km mindenféle elektrifikáció nélkül. Az indulóár 539 000 baht, azaz 5,92 millió Ft, ezzel az autó a felébe kerül az arrafelé csak GR Sport modellként 125 lóerő rendszerteljesítményű hibrid hajtással megvásárolható Corollának (1 059 000 baht).