Mindezt egy különleges csapatbemutató keretében tette a látványos sivatagi helyszínen a modern közel-keleti pályán. Az elmúlt évekhez hasonlóan a grove-i székhelyű csapat autói kék-fehér színekben pompáznak, bár néhány új szponzor – így egy új nagy támogató, a skóciai királyi bank (Royal Bank of Scotland) – és partner logója is rákerült az autóra.

A média meghívott képviselői mellett egy sor vendég is részt vett a bemutatón, s sok távol-keleti rajongó is meghívást kapott. A bemutató mellett egyéb események is zajlottak a pályán, így a látványos BMW Speed Challenge, amelyen az FW26-os mérkőzött meg a Formula BMW-vel és a BMW M5-össel. Egy ráadás demofutamot is tartottak, ahol a Williams-BMW FW26-osait a csapat újdonsült pilótája, Mark Webber, és a második székért versenyben álló Nick Heidfeld és Antonio Pizzonia vezette.

A végső döntést a második helyet illetően a csapat a január 31-ei valenciai tesztelés folyamán hozza meg. Ekkor dől el, hogy a tavaly a Jordant erősítő Nick Heidfeld lesz-e a végső befutó, vagy csak tesztpilótai teendőket láthat el az angol-német istállónál.

Mark Webber Mark Webber

“Amellett, hogy nagyon élveztem az elmúlt két akciódús napot Bahreinben, én vagyok a világ legboldogabb embere, hogy a Williams-BMW csapat tagja lehetek. Máris nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amelyet még a karácsony előtti tesztek alatt hajtottunk végre. A csapat minden tagja éjt nappallá téve dolgozott a győzelem érdekében. A tesztelések és az FW27-es hó végi bemutatójára való felkészülés teljes gőzzel folyik.” – nyilatkozta Mark Webber.

Az autó hivatalos bemutatóját 2005. január 31.-én, Valenciában tartják.