Armin Schwarz és Alex Bengue végezték el a monte carloi versenyre való tesztelést, mivel a következő szezonban ők lesznek, akik részt vesznek a küzdelmekben. Alex Bengue igyekezett hozzászokni a Škoda Fabia WRC-hez, mivel először indul versenyen ezzel a modellel. Az elmúlt hetek havas tesztelései során a Škoda Motorsport részlege Észak-Finnországba érkezett, ahol a csapathoz újonnan igazolt Janne Tuohino, illetve a német túraautó bajnokságot korábban Audi szinekben megnyerő Mattias Ekstrom tesztelte az autót.

A Škoda Motorsport élére egyébként új csapatfőnök került Joan Sureda személyében. A 45 éves szakember Antonio Rodrigueztől veszi át a posztot, és Rodriguezhez hasonlóan a SEAT Sport kötelékéből ismeri a csapat több tagját, ahol korábban dolgozott. Joan Sureda emellett korábban WRC versenyzőként is helyt állt, hiszen Ferran Font, majd 2002-ben Paco Roig mitfárereként versenyzett.

Ugyancsak új ember a csapatban Armin Schwarz társpilótája. A 44 éves német Klaus Wicha 1988 és 1996 között 20 WRC eseményen versenyzett együtt Armin Schwarz-cal. A további pilóta / mitfárer párosítás szerint Alex Bengue / Caroline Escudero, Jani Paasonen / Jani Vainikka, Janne Tuohino / Mikko Markkula, Mattias Ekstrom / Stefan Bergman és Jan Kopecký / Filip Schovánek ülnek az autókba.