Vasárnapra „megnyugodott” a mezőny, a legjobb hat sorrendje már nem változott. Petter Solberg a második nap elején az élre állt és ettől kezdve nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.
A norvég subarus a negyedik pilóta, aki a vb-sorozat részeként megrendezett Ciprus-ralin diadalmaskodni tudott, a mostani a 2. vb-sikere volt. Pedig a sziget sok pilótán kifogott, többek között az oroszlános Grönholmon és Burns-ön is. A francia csapatból csak Rovanperä maradt versenyben, ám ő sem egykönynyen, hiszen autója kardántengelye eltörött, így alaposan vissza kellett vennie a tempót, de Sebastien Loeb még így sem tudta megelőzni.
A Peugeot számára a második nap bizonyult nehezebbnek. – Ez volt pályafutásom legnehezebb futama. A nagyon nehéz utolsó gyorsasági szakaszon lassítottam, hogy a legjobb állapotban tartsam az autót – nyilatkozta Rovanperä.
Marcus Grönholm és Richard Burns már nem volt ilyen szerencsés, hiszen a címvédő világbajnoknak az élről kellett kiállnia. Grönholm kétkerék-meghajtással tette meg a második nap első gyorsasági szakaszát, mígnem a második gyorsaságin autója megadta magát. A pontversenyben egy ponttal továbbra is vezető Richard Burns hidraulikai gondokkal küszködött, végül a motor túlmelegedése miatt kellett kiállnia.
A Fordnak nem sikerült megismételnie akropoliszi győzelmét, pedig a két verseny hasonló körülmények között zajlott. Märtin és Duval is autója meghibásodása miatt adta fel a versenyt még a második nap elején. Így egyedül Hirvonen tudott pontot menteni a csapatnak. A Ford ennek ellenére lecsúszott a dobogóról a konstruktőrök között.

Ciprus-rali, végeredmény: 1. Solberg, Mills (norvég, Subaru Impreza WRC) 5:09:12,6 óra, 2. Rovanperä, Pietilainen (finn, Peugeot 206 WRC) 4:14,0 perc hátrány, 3. Loeb, Elena (francia, Citroën Xsara WRC) 4:16,8 p h., 4. C. McRae, Ringer (brit, Citroën Xsara WRC) 4:45,3 p. h., 5. Sainz, Marti (spanyol, Citroën Xsara WRC) 5:42,2 p. h., 6. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 8:58,7 p. h.

A vb-pontverseny állása. Pilóták: 1. Burns (brit, Peugeot 206 WRC) 37 pont, 2. Sainz 36, 3. Grönholm (finn, Peugeot 206 WRC) 30, 4. Solberg 29, 5. Loeb 23, 6. Märtin (észt, Ford Focus WRC) 23. Konstruktőrök: 1. Peugeot 81 pont, 2. Citroën 73, 3. Subaru 47, 4. Ford 43, 5. Skoda 20, 6. Hyundai 6. Következik. Német-rali, július 24–27.