“Örülök, hogy együttműködhetek a SEAT-tal a jövőben” mondta Rickard Rydell. “Ez az évad nagy kihívás jelent, és meg vagyok győződve arról, hogy a SEAT jó eredményeket könyvel majd el.”

Rickard, aki tavaly a Volvo-val versenyzett, azon három autó egyikét fogja vezetni, melyet a SEAT indít az ETCC-ben. Versenyautója nem más mint egy SEAT Toledo Cupra, melyet a SEAT Sport mérnökei készítettek elő Spanyolországban. A csapattársai Jordi Gene, és Frank Diefenbacher lesznek, akik tavaly is a SEAT színeiben versenyeztek. Rydell csatlakozása a SEAT-hoz a SEAT Svédország támogatásának köszönhető.

Az ETCC szezon március 28-án kezdődik az olasz Monza-i versenypályáján, melyet később kilenc verseny követ majd Spanyolországban (Valencia), Franciaországban (Magny-Cours), Németországban (Hockenheim), a Cseh Köztársaságban (Brno), az Egyesült Királyságban (Donington Park), Belgiumban (Spa), Olaszországban (Imola), Németországban (Oschersleben), és az Egyesült Arab Emirátusokban (Dubai), mely egyben a szezonzáró futam is lesz október 8-án.