Az Ostermann a Magyar Nagydíj hivatalos jegyértékesítője is, a török megbízás pedig három évre szól. A 160 millió euróba került pálya körül 75 ezer ülőhely van, az állóhelyek száma pedig ennek többszöröse. Frank Tamás tanácsadóként is segíti az isztambuli futam szervezését, amelyben irányítása alatt több tucat magyar szakember vesz részt.

A rendezők üzleti sikert várnak az eseménytől, a turisztikai ágazat képviselői pedig úgy vélik, hogy a vasárnapi verseny hárommilliárd dolláros pluszjövedelmet hozhat a máris virágzó turizmusnak. A török idegenforgalmi ágazat az idén körülbelül 18 milliárdos bevételre számít. 2005-ben egyébként már rendeztek egy nagy sporteseményt Isztambulban.

A májusi BL-döntőben a Liverpool és az AC Milan mérkőzött egymással. Utóbbi már három nullára is vezetett, végül tizenegyesekkel mégis az angol gárda diadalmaskodott.

A világ egyik legnézettebb labdarúgó-rendezvénye után az Formula–1-es versenyt várhatóan 200 millióan láthatják majd a televíziók képernyőin keresztül. Törökországban a futam kapcsán plusz 40-60 ezer látogatóval számolnak. A 5340 méter hosszú Otodrom névre keresztelt versenypálya megépítésére az infrastrukturális beruházásokkal, utakkal együtt összessen 220 millió dollárt költött az ország.