A Premium Selection keretében értékesített gépkocsikkal együtt járnak a prémium szolgáltatások is: a tizenkét hónapos garancia, az egyéni finanszírozási lehetőség a Financial Services keretében, valamint a BMW Mobile Care, amely többek között 24 órás ügyfélszolgálatot és országúti segélyszolgálatot is biztosít a vásárlók részére.

Az ügyfelek javarészt a BMW németországi központja által használt cégautók közül válogathatnak. A Premium Selection autók többsége néhány hónapos és 5.000-15.000 kilométert futottak. Ráadásul, a januári magyarországi ÁFA-csökkenés hatására, az autók ára kiegyenlítettebbé válik a külföldi használtautó árakhoz viszonyítva. A gépkocsikat a gyár által hitelesített adatbázisból hívják le, így könnyen és megbízhatóan ellenőrizhető a gépkocsik állapota.

A BMW-ket a magyarországi márkakereskedő egy részletes, 72 pontból álló lista alapján alaposan átvizsgálja. Ebbe beletartozik többek között a motor és a sebességváltó, a fékrendszer, a karosszéria és az elektronikus rendszer, illetve a belső tér teljes átvizsgálása. Az autókat csak ezt követően értékesíthetik, így minden Premium Selection BMW hibátlan állapotban, igazolt minőségben kerül új tulajdonosához. Az értékesítés természetesen tesztevezetést is biztosít az ügyfeleknek, hogy megbizonyosodhassanak az autó tökéletes állapotáról.

Tar Ágnes, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője hangsúlyozta, hogy a prémium minőségű használt modellek esetében is kiemelten kezelik a megbízhatóságot mind az autók, mind a szolgáltatások tekintetében. A rendszer garantálja, hogy az értékesített autók megbízható forrásból és ellenőrizhető adatokkal (km óra, adóigazolások, szerviztörténet stb.) kerülnek az országba, kiküszöbölendő a tulajdonosokat érő esetleges kellemetlenségeket. Ezzel garantálni tudják azt is, hogy az autó hosszú távon is megőrizze értékét a piacon.

„A Premium Selection személygépkocsik új tulajdonosai ugyanazokban a minőségi szolgáltatásokban részesülnek, mint újautó vásárlóink” – tette hozzá Tar Ágnes.

Tilo von Harling, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az újonnan bevezetett programtól a hivatalos márkakereskedések használtautó kereskedelmének jelentős fellendülését várja a vállalat. A BMW Premium Selection programot 2006-ban fokozatosan indítják be a hivatalos BMW márkakereskedésekben, ahol külön fedett helyet biztosítanak a használt autóknak. Az első Premium Selection bemutatóterem 2006 januárjában nyílik a Wallis Motor Pest új szalonjában, a Váci út 175. alatt.