Tavaly nyáron ismerhettük meg a torinói ErreErre Fuoriserie műhely alkotását, a retró stílusban átépített modern Alfa Romeo Giulia QV-t, ennek az autónak a végleges változata a bolognai Auto e Moto D’Epoca 2023 kiállításon debütált. Az eltelt mintegy másfél évet arra használták, hogy tovább reszeljék a megjelenést – több-kevesebb sikerrel.

A kerek fényszóróktól induló övvonal már jól belesimul az eredeti karosszériába azáltal, hogy az oldalajtókra és a hátsó sárvédőkre is került műanyag borítás, de megmagyarázhatatlan módon a kiegyenesített hátsó kerékjárattól induló díszléccel már nem találták el pontosan az első sárvédőnél lévő szellőzőnyílás-osztását. Teljesen átalakult a hátsó rész formája, egyszerűbb a diffúzor-betét, lágyan ívelő keretbe foglalták az új hátsó lámpákat tartalmazó mélyedést. Az azúrkék fényezés az eredeti, 1962-es Giuliához választható árnyalat.

Az utastérben épp csak az egyedi színű, kézzel kivitelezett bőr kárpitozás jelent változást a gyári állapothoz képest az ErreErre Fuoriserie Alfa Romeo Giulia QV esetén, a felfüggesztést Bilstein elemekkel teszik sportosabbá. A 2,9 literes V6-os biturbó teljesítménye változatlanul 562 LE/680 Nm, és alapvetően 6 fokozatú kézi kapcsolású váltót adnak, de biztos van az a pénz, amiért benne hagyják az autóban a 8 fokozatú automatikus váltót (a frissítés óta csak ezzel választható a QV). Az ErreErre Fuoriserie adók nélkül 400 000 eurót kér az átépítésért, és nagyjából 6 hónapot vesz igénybe a munka.

https://www.instagram.com/reel/Cy5VHWAoYDP/