A Peugeot-Total-Pirelli Rally Team párosa a 14 gyorsasági szakasz közül kilencet megnyert, ennek ellenére nem volt sima a győzelme. Elég csak azt említeni, hogy három szakasszal az idénynyitó Start Autó-rali vége előtt, egészen pontosan 0 másodperc volt a különbség Janika és a vele parázs csatát vívó Turi Tamás között. A Peugeot-pilóta azt mondta, akkor úgy gondolta, hogy maximumra kapcsol az utolsó körben, Turi ezzel szemben úgy érezte, ő fog nyerni.

Hogy kettejük csatája nem éleződött ki a legvégsőkig, az a technika ördögének számlájára írható. Két szakasszal a leintés előtt Turi autójában tönkrement a kormányszervó, így pedig már nem volt esélye arra, hogy a végső győzelemért küzdjön, sőt, a második pozíciót is elveszítette Benik Balázs ellenében. Ifjú Tóth tehát az utolsó két szakaszt teljes nyugalomban teljesíthette, nem kellett különösebben megerőltetnie sem magát, sem a Peugeot 206 WRC-t, amely az egész hét vége során tökéletesen működött.

,,Nem tudtam olyan gyorsan menni, ahogyan szerettem volna – szerénykedett a Peugeot pilótája. – Sokan azt hiszik, könnyű beülni egy WRC-be és jól menni vele, de ez koránt sincs így. Még az utolsó kör előtt is állítottunk az autón, és jobb lett tőle, ami számomra azt jelenti, hogy egyelőre nem találtuk meg a tökéletes beállításokat a hazai aszfaltra. A BSA-csapat azonban rendkívül profi, minden szükséges segítséget megad ahhoz, hogy gyorsuljunk. Szoros csata volt, és a végén a szerencse is mellénk állt. Nem gondoltam, hogy nyerni fogunk, de ha már így alakult, akkor szívesen átgurulok elsőként a céldobogón.”

Akkor még nem gondolta, hogy az utolsó utáni pillanatra is marad izgalom. A céldobogón való pezsgőzés közben ugyanis a Peugeot 206 WRC egyszer csak önállósította magát, és megindult lefelé. Szerencsére nem lett baj az ügyből, viszont, hogy mindenkit meglepett, az biztos. Legfőképpen az újdonsült navigátort, Bahor Beát, aki próbálta megtartani a kocsit a dobogón, de értelemszerűen egyedül képtelen volt rá. De nem bánta nagyon, hiszen a húsz pont megvan, és ez a lényeg.

,,Volt egy két nagyobb ugrató, ami után a leérkezéskor nagyon megütöttem a hátamat, de összességében élveztem a versenyt – mondta a navigátorhölgy. – Nem mondom, volt egy-két zűrös pillanat, de nem aggódtam, bízom Janikában.” A bizalom úgy tűnik, kölcsönös, hiszen a pilóta is pozitívan nyilatkozott az új társáról, akivel kapcsolatban érdekesség, hogy eddig akárhány versenyen indult, azt mind megnyerte.

De ez a siker biztosan különleges az életében, hiszen ez volt az első, amit WRC-vel aratott. Folytatás négy hét múlva, a Miskolc környéki pályákon.