Giancarlo Fisichella Giancarlo Fisichella

A 31 éves Fisichella első alkalommal lép majd pályára a Renault színeiben – annak ellenére, hogy a csapatot jól ismeri, hiszen 2001-ben a Renault elődjénél, a Benettonnál versenyzett.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy Giancarlót a Renault versenyzőjeként üdvözölhetjük” – mondta Flavio Briatore, az F1-es csapat főnöke. „Utoljára 2001-ben dolgoztunk együtt, de ezalatt még tökéletesebb pilóta vált belőle. Idei teljesítményével bizonyította, hogy nagyon gyors és megbízható autóversenyző.”

Fisichella érkezésével Jarno Trulli távozása is hivatalossá vált, az olasz versenyző szerződése az év végén jár le a csapattal. „Jarno elhivatottsága és megszállottsága nagy segítség volt a csapat eredményessége szempontjából” – mondta a Renault F1-es csapatának elnöke, Patrick Faure. „Nagymértékben hozzájárult a minél tökéletesebb csapatmunka kialakításához és a Renault-csoport imázsának növeléséhez. További sikeres Forma1-es szerepléséhez minden biztosított, és az egész csapat nevében sok szerencsét kívánok neki az elkövetkezendő esztendőkre!”

„Ugyanakkor a Renault csapata meghatározó tényezővé vált a Formula 1-ben, és a közeljövőben eltökélt szándékunk a világbajnoki cím megszerzése. Biztos vagyok abban, hogy Fernando és Giancarlo – két rendkívül gyors és kitartó pilóta – a legmegfelelőbb személyek céljaink eléréséhez.”