A DTM és a Le Mans-i versenysorozatban induló pilóták egy csapatként készültek az idei szezonra egy egész héten keresztül. A sí pályán, a kondicionáló teremben ás a sportpályán eltöltött óráknak köszönhetően fizikailag is felkészültek a 2004-es évadra.

A hagyományos tavaszi Audi fitness-hét nem csupán a fizikai felkészültséget szolgálja. „Fontosnak tartjuk, hogy a versenyzők jobban megismerjék egymást és egy csapatként működjenek,” mondta Dr. Wolfgang Ullrich az Audi Motorsport vezetője. A DTM-ben versenyző Christian Abt, Frank Biela, Matthias Ekström, Tom Kristensen, Emanuele Pirro és Martin Tomczyk Hans-Jürgen Abt és Ralf Jüttner csapatvezetőkkel vettek részt a tréningen. Az Audi R8-as pilóták Rinaldo Capello, Pierre Kaffer és Marco Werner, valamint az Audi által támogatott fiatal tehetség Peter Terting is jelen volt az edzőtáborban.

„A fizikai erőnlét rendkívül fontos, kiváltképp a túraautók esetében. A cockpitben uralkodó magas hőmérséklet nagy fizikai megterhelést jelent, ezért elengedhetetlen a jó fizikai erőnlét.” árulta el Tom Kristensen, aki számos sikeres évvel a háta mögött az Audi R8-al, most a DTM-ben versenyez majd.

A visszaszámlálás már megkezdődött: március 15. és 18. között kezdődik az Estoril-i tesztvezetés. Március 20-án pedig komolyra fordulnak a dolgok, amikor kezdetét veszi a 12-órás verseny a floridai Sebringben.

Frank Biela és Tom Kristensen már több mint 1300 kilométeren tesztelték az új Audi A4 DTM-et egy korábbi tesztvezetés során a spanyol Jerez-i pályán. Az új Audi túraautó remekül szerepelt a teszten, első szereplése a szezonnyitó Hockenheim-i versenyen lesz április 18-án.