Méghozzá ismét egy Peugeot 206 WRC-vel, amellyel eddig három abszolút bajnoki címet szerzett. (Összesen egyébként hat van neki ebből a trófeából.) A BSA-csapattól bérlik a 2003-as fejlesztésű versenyautót, amely összesen nyolc versenyt futott, és legutóbb Harri Rovanperä indult vele a két évvel ezelőtti Új-Zéland-ralin. A BSA-t egyébként a Peugeot Sport ajánlotta a magyar importőrnek, mondván, a két francia csapat között, amely a volt gyári autókat üzemelteti, semmi különbség nincs a színvonalas felkészítés tekintetében.

Ifjabb Tóth másfél héttel ezelőtt Franciaországban tesztelte a 206 WRC-t, amelynek a motorja, váltója, erőátvitele teljesen más, mint az előző volt (az egy 2000-es autó volt – fejlesztésekkel). Persze, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a pilóta megszokja a versenygépet, amelynek a motorja nagyon “rugalmas” – ez azt jelenti, hogy viszonylag alacsony fordulatszámon is dinamikus, ezért is megfelelő hozzá az ötsebességes váltó.

Az autóba három aktív differenciálművet építettek, ez azonban “Janika” szerint inkább murván és esőben lehet hasznos, száraz aszfalton nincs túl nagy jelentősége.

A csapat az utolsó pillanatig titkolta a navigátor kilétét, méghozzá azért, mert úgy gondolta: jól jön egy kis meglepetés a csapatbemutatón. “Janika” először úgy gondolta, egy tapasztalatlanabb navigátorral vág neki az idénynek, utóbb azonban másként döntött, és egy rutinos mitfahrert választott – akinek ráadásul eredményei is vannak: tavaly bajnok lett az N-csoportban Spitzmüller Csaba oldalán.

Bahor Bea bevallotta: eleinte nem is vette komolyan a megkeresést, annyira hihetetlennek tartotta, hogy ô a hatszoros bajnoknak navigáljon, ám amikor látta, hogy komoly az ügy, már mindent megtett azért, hogy őt válasszák. Számára egyedül az volt fontos, hogy emberileg kijöjjenek egymással, és mivel ezzel nem volt gond, a “munkában” is gyorsan megtalálták a közös hangot.

A csapat

A PILÓTA: IFJABB TÓTH JÁNOS Születési idő, hely: 1968. augusztus 22, Siófok Magasság/testsúly: 170 cm/75 kg Csapata: Lion Team Navigátora: Bahor Bea Versenyautói: BMW 2002, BMW 325iX, Toyota Celica (három típus), Toyota Corolla WRC, Peugeot 206 WRC Legjobb eredményei: hatszoros abszolút magyar bajnok (1995, 1996, 1997, 2000, 2001, 2002), kétszeres ralikrossz bajnok (1988, 1990) Hobbija: futás, erőnléti sportok, vadászat Támogatók: Peugeot Hungária, Total Hungária, Pirelli Hungária, Danubius Rádió, Hexa A NAVIGÁTOR: BAHOR BEA Születési idő, hely: 1976. június 2., Miskolc Magasság/testsúly: 170/55 Csapata: Lion Team Versenyautói: Honda Civic, Mitsubishi Lancer Evo6, Peugeot 206 WRC Legjobb eredményei: abszolút 6. és N-csoportos bajnok (2004) Hobbija: alvás lenne, ha lenne rá elég időm Támogatók: Peugeot Hungária, Total Hungária, Pirelli Hungária, Danubius Rádió, Hexa

Ifjabb Tóth persze egészen más itinert diktál, mint Spitzmüller (példának okáért nem kanyarívet, hanem sebességi fokozatot ad meg), de erre hamar át tudott állni az új navigátor. A pilóta ennek megfelelően nagyon jól érezte magát az új autójában, kész az újabb bevetésre és motiváltabb, mint valaha.

Természetesen bajnokságot akar nyerni, de tudja, nem lesz könnyű dolga, hiszen minden idők legerősebb mezőnye áll rajthoz az idei sorozatban.