Az RC-F kupéval teljes pályás letámadásba kezdett a Lexus, nem csak a közúton, hanem a versenypályán is meg akarja szorongatni a német ellenfeleit. Sőt, le is akarja győzni, és ehhez most egy lépéssel közelebb kerültek.

A japán Super GT bajnokság és a németek által nemrég újjáélesztett DTM az idén egyesítette szabályzatát, egy eltérés van csak: Európában 4,0 literes V8-as, Ázsiában pedig 2,0 literes, négyhengeres turbómotor hajtja a versenyautókat, így az RC-F GT500-ast is. Az európai színrelépés csak elhatározás kérdése a Lexusnál.

A japánok egyébként a Tokyo Auto Salon-on leplezték le a versenyautót, ahol stílusosan egy boxlátogatást játszottak el – e közben pedig elegáns megjelenésű overálokat viseltek a szerelők. Mindezt pedig a Daft Punk zenekar stílusában kialakított fejfedőkkel tették teljessé. Ha más nem, a fejhallgatók elárulják ezt… Azt nem kívánták kommentálni, hogy a versenypályán milyen grafikájú ruhában dolgoznak majd a szerelők, de üdítő lenne már látni egy olyan prémiummárkát, amely éles körülmények között is megőrzi eleganciáját…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!