Jelenleg a nagy méretű haszonjárművek piacán érdekelt a Shaanxi Automobile nevű kínai cég, azonban most az újenergiás járművek felé nyit egy személyautó-üzletág életre hívásával. Az első autójukat GM3 néven dobják piacra, és az nem más, mint a nálunk Citroën Grand C4 Picasso néven forgalmazott egyterű. A karosszériát épp csak a könnyen módosítható helyeken változtatták meg, az A oszlop előtti részen volkswagenes vonalvezetést követtek a kínai formatervezők, a csomagtérfedélen pedig teljes szélességében végigfutó lámpákat használnak, de egyébként nem nyúlnak a karosszériához, még a messze hátrahúzott szélvédő is megmarad.

A műszerfalat átrajzolták, de a szélvédő alatt ugyanúgy monitor tájékoztat, mint az európai eredetiben, azonban a kínaiak hatalmas méretű érintőképernyővel váltották ki a középkonzolt. Utóbbin jelenik meg a navigáció 3D-s térképe és az éjjellátó is itt mutatja az utat. Mivel luxusautóról van szó, 2+2+2 az üléselrendezés. Az első kerekeket egy 163 lóerős teljesítményű villanymotor hajtja, a lítium-ion telep kapacitása 66 kWh. A projekt egyik gazdája és finanszírozója a Weichai Power nevű energetikai cég, amely első kínai vállalkozásként fejlesztett saját töltőberendezést, várhatóan ez kerül majd a GM3-as fedélzetére is. További részleteket később közölnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!