A harmincadik Electric Vehicle Symposium szakmai vásáron mutatta be a Porsche a frissítés előtti Cayman alapján készített e-volution nevű elektromos sportkocsit, a 193 km hatótávolsághoz mindössze 3,3 másodperces 0-100 km/h-s sprint tartozik. Ez azonban mellékes, a lényeg a töltési rendszer, amely 800 V-os feszültséggel működik és akár 320 kW teljesítménnyel tölti az akkumulátort.

A Turbo Charging, azaz turbótöltés fantázianevű rendszert a Porsche az ADS-TEC nevű céggegl közösen fejleszti, és minden bizonnyal kompatibilis lesz majd a Mission E elnevezésű elektromos sportszedánnal is. Olyan nagy teljesítményű ez a töltő, hogy csak megfelelő elektromos infrastruktúrával rendelkező helyen lehet majd telepíteni, és a villámtöltéshez saját akkumulátorában tárolja majd az energiát. Az 500 km-t meghaladó (szabványos) hatótávolságú Porsche Mission E telepét 15 perc alatt lesz képes 80 %-os töltöttségűre tölteni a Turbo Charging rendszer.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!