Még 2012-ben ment csődbe a Fisker Motors, amely a Karma nevű hatótávnövelős elektromos autót gyártotta – amely Karma Revero néven újra megvásárolható felfrissített formában –, ekkor szerzett néhány karosszériát a Drako Motors, amely alapján aztán kifejlesztették saját elektromos luxuslimuzinjukat. Megszabadultak a 2,0 literes turbómotortól, helyette előre is villanymotorok kerültek, az utastér alá pedig 90 kWh kapacitású akkumulátort szerelnek.

A négy villanymotor összteljesítménye 1217 lóerő, a maximális nyomaték 8800 Nm, a gyorsulásadatot nem közölték, csak azt, hogy 332 km/óra a csúcssebesség. A felfüggesztésben Öhlins alkatrészeket használnak, a karbon-kerámia fékrendszer a Brembo terméke. Hamarosan indul a sorozatgyártás, a Drako mindössze 25 darab GTE-t fog készíteni, amelyeket 1,25 millió dolláros áron, azaz az eredeti Fisker Karma árának tízszereséért akarnak eladni.

Drako GTE was created to change the paradigm of driving. With a 1,200 HP quad motor architecture, GTE has unrivaled turning capability with maximum control and safety on every surface. #DrakoGTE #Drakomotors #Supercar #Electric

Közzétette: Drako Motors – 2019. augusztus 16., péntek