Épp csak aláírta a megállapodást a Forddal arról, hogy megvizsgálják egy esetleges stratégiai partnerség lehetőségét, a Mahindra ezzel párhuzamosan egy új, elektromos prémiummárka létrehozásán dolgozik. Ehhez pedig már rendelkeznek is a megfelelő márkanévvel és fejlesztőgárdával, az indiai cég tulajdonában lévő Pininfarinát használják fel erre a célra.

A hírek szerint már a 2018-as Genfi Autószalonon leleplezik az új márka első autójának, egy luxuslimuzinnak a prototípusát, és öt éven belül már egy nagy méretű szabadidő-autó és egy városi autó alkotja a választékot, középtávon pedig a H2 Speed tanulmány által jelzett szuperautó is megjelenhet. Nagyteljesítményű változatok is lesznek az egyes modellekből, a Formula E világbajnokságban szerzett tapasztalatait használja fel erre a Mahindra. Különösen gyors töltési módszeren is dolgoznak, ami a konkurencia fölé emelné tudásban az új Pininfarinákat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!