Június végén adtunk hírt arról, hogy a Mercedes-Benz eVito megkezdte a szolgálatot a német főváros közösségi közlekedési rendszerében, most pedig a személyautós megjelenéssel és belsővel ellátott V-osztály elektromos változatát mutatták be EQV néven. Ennél egy kicsit a megjelenést is átalakították, a hűtőrács, a fényszórók és a lökhárítók, valamint a 18 colos felnik is egyediek.

Az utastérben nincs változás, leszámítva az új tárolóhelyet a középkonzol alatt, illetve az érintőképernyős fejegység új funkcióit, amelyek az elektromos üzemhez köthetőek. Két karosszériahossz közül lehet választani, az 5,14 métereshez 3,2 méteres tengelytávolság, az 5,37 métereshez 3,42 méteres tengelytávolság tartozik. Az utastérbe egyedi üléseket, üléspadokat is lehet rendelni, legfeljebb kilenc személyes az EQV.

A padló alá 90 kWh hasznos, 100 kWh teljes kapacitású akkumulátort szerelnek, ami egy feltöltéssel 405 km-es elméleti hatótávolságot tesz lehetővé. Akár 110 kW-os teljesítménnyel is lehet tölteni a telepet, amellyel 45 perc alatt érhető el a 80%-os töltöttségi szint. Az első kerekeket hajtó villanymotor 204 lóerő és 362 Nm teljesítményű, 160 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé. A Mercedes-Benz EQV 3,5 tonnás megengedett össztömege azt jelenti, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethető.