Elektromos autót készít a Mazda a Demio kisautóból (nálunk Mazda2 néven forgalmazzák) Elektromos autót készít a Mazda a Demio kisautóból (nálunk Mazda2 néven forgalmazzák)

Meglepő módon nem a technológiailag még mindig a partnerének számító, és az elektromos autók fejlesztésére jelentős összegeket költő Ford segítségével, hanem saját erejéből készít elektromos autót a Mazda. Az alapot a Demio nevű kisautó (Európában Mazda2) szolgáltatja majd.

Egyébként a japánok egy ideje már biztosan foglalkoznak a témával, jövőre ugyanis már intézményi/kormányzati vásárlóknak kipróbálásra készítenek egy kisebb flottányi autót az elektromos Demióból. Az autó műszaki részleteiről egyelőre csak annyit árultak el, hogy 200 km-es hatótávolságot terveznek, és több olyan technológia is benne lesz az autóban – például fékenergia-visszatáplálás -, amelyek jelenleg még nincsenek szériagyártásban. Azért döntött egyébként a kisautó mellett a Mazda, mert azt használják jellemzően városi, rövid távú közlekedésre, ahol az elektromos hajtás előnyei a legjobban érezhetőek.

Önmagában is nehéz lesz majd túladni az autón, nem valószínű, hogy a Hello Kitty belsővel készül majd az elektromos változat Önmagában is nehéz lesz majd túladni az autón, nem valószínű, hogy a Hello Kitty belsővel készül majd az elektromos változat