nissan2

Hivatalosan csak most veszik át a gépek az emberi sofőrök szerepét a Nissan oppamai üzemében, ahol önvezető technológiás Leafeket vet be a már elkészült autók tárolóba szállítására, már egy éve folyik a próbaüzem – ezidáig 1600 sikeres utat teljesítettek az egyszerre három autót vontató szerelvények, úgyhogy a jövőben ezek váltják ki az embereket.
nissan3
Na nem a teljes úton, hiszen a hagyományos autókkal emberek állnak fel az utánfutóra, és onnan le is, de az üzem és a parkolóhely között már emberi beavatkozás nélkül haladnak a járművek. A logisztikai rendszer akár menet közben is képes módosítani a célállomást, ha arra lenne szükség. Ha probléma lenne, akár az irányítóközpontból is le lehet állítani az önvezető járműveket.

Ezek után már csak az a kérdés marad megválaszolatlan, mit keres egy gyári új, rendszám nélküli Mini a Nissan oppamai üzemének logisztikai parkolójában, ahogy az az alábbi fényképen látható.

nissan4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!