Grazban mutatták meg a nagyvilágnak a Jaguar I-Pace elektromos autó sorozatgyártású változatát, hiszen a Magna Steyr fogja gyártani. A közönségpremierre a Genfi Autószalonon kerül sor, egyébként már rendelhető az autó a márkakereskedésekben; több ezer előrendelést is gyűjtött a gyár.

A Jaguar a szabadidő-autók közé sorolja a 4682 mm hosszú, 2011 mm széles, 1565 mm magas járművet, a tengelytávolság 2990 mm. Tágas belső teret ígérnek, a csomagtér alaphelyzetben 656 literes, a hátsó ülések ledöntését követően 1453 liter a raktér. Nem spóroltak a tárolóhelyeken sem, a két első ülés közötti konzolban például 10,5 literes tárolót alakítottak ki. A navigációs rendszer a földrajzi és forgalmi adatok figyelembe vételével prognosztizálja a hatótávolságot, az Amazon Alexa szolgáltatásával oldható meg a távvezérlés.

Ahogy azt már korábban elárulták, a 90 kWh kapacitású, a tengelyek közé beépített lítium-ion telep a karosszériaváz részét képezi, a ragasztott-szegecselt alumínium váz a Jaguar márka valaha készített legnagyobb csavarodási merevségű karosszériáját adja. Elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros a felfüggesztés, a légrugózás extra. Mindkét tengelyen van villanymotor, a virtuális összkerékhajtás mellett az 50:50%-os tömegeloszlás is a jó vezethetőséget szolgálja.

A rendszerteljesítmény 400 LE/696 Nm, ami 4,8 másodperces 0-100 km/h gyorsulást tesz lehetővé, a végsebesség 200 km/h – nem rossz értékek ezek egy legalább 2133 kg tömegű járműtől. A 90 kWh kapacitású akkumulátor a WLTP módszer szerint 480 km-es hatótávolságot biztosít, a teljesen lemerült telepet ipari áramról 12,9 óra alatt lehet feltölteni, 50 kW-os villámtöltővel 85 perc alatt lehet elérni a 80%-os töltöttséget, 100 kW-os villámtöltővel ugyanez 45 perc alatt következik be. Azt nem közölték, egyszerű konnektorról mennyi a töltési idő.

Nagy-Britanniában 63,495 font az alapár, viszonyításként az egyedüli ellenfél, a Tesla Model X hasonló 90 kWh kapacitású akkumulátorral legalább 89 300 fontba kerül, tehát a Jaguar igen versenyképesen árazta be a saját villanymotoros szabadidő-autóját. Az S, SE és HSE felszereltség mellett korlátozott ideig First Edition kivitelben is megvásárolható a Jaguar I-Pace.