Hazánkkal ellentétben Nagy-Britanniában a kormányzat nem csak látszatintézkedésekkel, de tényleges, autónkénti 5000 fontos támogatással és egyéb anyagi könnyítésekkel próbálja meg rábírni az autósokat arra, hogy elektromos- vagy konnektorról tölthető hibrid autókra váltsanak. Azonban ezek nem vezetnek nagy sikerre, ahogy azt az Auto Trader által megrendelt, 3000 autóvezető körében elvégzett felmérés rámutat.

Mindössze a megkérdezettek 1 százalékának van elektromos autója, 35 százalékuk nem is hallott a támogatásról, ellenben 80 százalék tisztában van azzal, hogy amerre ő közlekedik, arrafelé reális távolságon belül (8 km) nincs elektromos töltőpont. Márpedig ez azt jelenti, szóba se jöhet náluk egy ilyen autó. Az autóvásárlásnál egyébként a környezetbarát meghajtás az utolsó szempont, annak ellenére, hogy a férfiak 39, a nők 62 százaléka szerint nagyon fontos neki ez. Lényegében megegyezik a száma azoknak, akik több kormányzati ösztönzőt várnak (79 %) azokkal, akik töltőpont hiányában mondanak le a környezetkímélő meghajtásról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!