Új autómárkát alapított a South East Motor nevű kínai cég, nem az eddigi Soueast alatt dobja piacra a villanyautóit, hanem DearCC lesz ezeknek a neve. A sort a most bemutatott EV10-es nyitja, ami egy 3692 mm hosszú, 1650 mm széles és 1532 mm magas mini ötajtós karosszériával és 2400 mm-es tengelytávolsággal.
dearcc2
Amíg az autó orra egyedinek mondható, a hátsó rész szinte tökéletes mása az Opel Adaménak, épp csak a típus- helyett a márkanév olvasható a C oszlop fekete betétjére írva. Még a lökhárító betétjének az íve is egyezik a német eredetivel. Az utastérben szó szerint vették a manapság divatosnak számító „a műszerfal közepére biggyesztett táblagépet”, de nem akartak lemondani a teljes szélességű szellőzőnyílásról sem, ami az utas elé került – a légzsák helyére, hiszen az nincs a fedélzeten –, egyébként toyotás a hangulat.
dearcc3
A technika már saját, az első kerekeket egy 29 LE tartós, 57 LE csúcsteljesítményű, 150 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, a menetteljesítményeket nem részletezték, csak annyit, hogy 100 km/h az elérhető csúcssebesség, és egy feltöltéssel legfeljebb 155 km távolságot képes megtenni a DearCC EV10-es.

dearcc4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!