Dimitrij Medvegyev miniszterelnök kihirdette azt a törvényt, amelynek értelmében az összes oroszországi benzinkúton kifejezetten elektromos autók töltésére szolgáló csatlakozásokat kell létesíteni, ezzel próbálják támogatni a környezetbarát hajtásmód terjedését a hatalmas méretű országban, ahol jelenleg mindössze félezer elektromos hajtású autó van forgalomban – 2014-ben 150 elektromos autót helyeztek forgalomba, az idei év első hat hónapjában ez a szám nem érte el az ötvenet.

A Lada autógyár is folytat ilyen irányú kísérleteket, de a megfelelő töltő-infrastruktúra híján csak 100 darab ElLada készült kísérleti célból. Az orosz állam egyébként semmi támogatást nem ad a töltőállomásoknak a fejlesztésre, ezért várhatóan azok a létező legolcsóbb megoldást választják majd, ami lényegében egy fali konnektor tudásának megfelelő töltőt jelent majd, amivel akár 8-9 órát is eltart egy teljesen lemerült akkumulátor feltöltése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!