Az Agnelli család az Exor vállalaton keresztül 30 százalékban részesedik az olasz járműgyártóból. A FIAT még csütörtökön közleményben cáfolta az olasz lapértesülést, francia részről azonban senki nem közölt információt.

Az Il Sole 24 Ore olasz üzleti lap korábban arról írt, hogy a FIAT 5 milliárd eurós tőkét halmoz fel. A lap által idézett névtelen forrás szerint az UniCredit SpA, valamint az Intesa Sanpaolo hajlandó lenne 1-1,5 milliárd eurós hitelt adni az üzlethez, elemzők szerint ezekkel a feltételekkel megvalósulhatna az üzlet. A FIAT a múlt pénteken jelentette be, hogy 35 százalékos részesedést vásárol a Chryslerből.

Ha létrejön a fúzió, a FIAT–Chrysler–Peugeot lehetne a világ harmadik legnagyobb autógyára a Toyota és a GM mögött. A FIAT elnöke, Sergio Marchionne korábbi nyilatkozatában kifejtette, a válságot mindössze hat autógyártó fogja túlélni. 

Egyébként Silvio Berlusconi kormányfő bejelentette: a jövő héten egy esetleges autóipari mentőcsomagról tárgyal az ágazat képviselőivel. VG