Ahogy azt május végén megírtuk, a modellfrissítéssel párhuzamosan nagyobb kapacitású akkumulátort kapott a Volkswagen e-Golf, épp csak ennek hivatalos bejelentésével vártak egy hetet a gyáriak – érdemi információval akartak szolgálni a Los Angelesi Autószalonon megejtett közönségpremieren is, ha már a formát egy héttel korábban megmutatták.
golf2
Az akkumulátor kapacitása 24,2-ről 35,8 kWh-ra bővült, az új szabványos hatótáv pontosan 300 km, a gyakorlati pedig 200 km – széria a nagyobb kapacitású telep, nem feláras extra. Ezzel párhuzamosan teljesen új hajtómotort is kapott az e-Golf, 134 LE/290 Nm (+19/+21) a csúcsteljesítménye, a 0-96 km/h gyorsulás ideje 1-gyel, 9,6 másodpercre csökkent, a csúcssebesség 150 km/h.
golf3
A felfrissített villanymotoros Volkswagen e-Golf megtartotta a lökhárítóba épített patkó alakú LED-es menetfényeket, új elem a teljesen LED-es fényszórókon belül elhelyezett kék díszléc. Az utastérben alapfelszerelésként kapja a teljesen digitális műszeregységet ez a változat, a hatalmas méretű középső érintőképernyővel együtt. Alapáron 7,2 kW teljesítményű fedélzeti töltővel jön a felfrissített megjelenésű és technikájú e-Golf, felár ellenében egyenáramú villanytöltő-berendezés is rendelhető.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!