A svéd KVD aukciós házat kérték fel arra, hogy értékesítse a Saab tulajdonában lévő autókat, amelyek nem kellettek senkinek sem. Összesen 78 autót kínáltak fel az interneten eladásra, de érdemes alaposan átbogarászni a hirdetéseket, hiszen ezek egy része korábbi tesztautó (kézzel összerakott prototípus), amelyeket hivatalosan már nem lehet forgalomba helyezni.

Utóbbiak nagy része az új Saab 9-5-öshöz készült autókat jelenti, de akad néhány 9-3-as is a sorban, no meg az a négy darab 9-4X prototípus, amelyet még a GM rakott össze, majd tesztelés céljából Svédországba vitték őket. Igazi csemege az a 2,9 literes, V6-os dízelmotorral szerelt 9-5-ös prototípus, amelynek gyártása azért hiúsult meg, mert a GM az utolsó pillanatban végül lemondott a nagy dízeléről.

A nem csak megvásárolható, de a szükséges díjak megfizetése után szabadon forgalomba helyezhető autók túlnyomó része egyébként már futószalagon készült 9-4X. Ezek jelenleg a tervezett listaár felén állnak – ami igen jó eredménynek számít, figyelembe véve, hogy se garanciára, se későbbi alkatrész-utánpótlásra nem számíthat a vásárló. Április 3-án zárul az aukció, lehet még áremelkedésre számítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!