Az a célja a Volkswagen konszernhez tartozó Moia nevű szolgáltatásnak, hogy egymillió autóval csökkentsék a városok közlekedési terhelését 2025-ig – maga a szolgáltatás jövőre indul Hamburgban, de világszerte piacra akarnak lépni. Ennek érdekében nem csak alkalmazást fejlesztenek, de 12 hónap alatt elkészítették az itt látható járművet is a Crafter alapján.

Az elektromos változatot vették alapul, amelynek alaposan átalakították a megjelenését, pedig magához a konstrukcióhoz alig nyúltak. A jobb oldali tolóajtón lehet beszállni az utastér hátsó részébe, ahol kényelmes fotelek várják az utasokat.

Egyszerre hatan férnek el a hátsó részben, az utastéren belüli mozgás megkönnyítésére a beszállás mellett, az anyósülés helyén kialakított kosárban lehet elhelyezni a kézben lévő csomagokat. Minden ülőhelyhez állítható megvilágítás, USB-csatlakozás tartozik, és természetesen gyors wifi is szolgálja az időtöltést.

Alkalmazással lehet rendelni ezeket a gyűjtőtaxikat, amely a kiindulási és a végpont ismeretében a lehető legkisebb kitérővel és a költségmegosztás miatt legolcsóbban juttatják el az utasokat céljukhoz. Az elektromos Craftert vették alapul a Moia személyszállítójához, ami 102 lóerős hajtómotort jelent, az akkumulátor kapacitását nem közölték, de azt igen, hogy a hatótávolság 300 km.