Az autót szélesebbnek láttató, és fényezetlen fekete műanyag peremmel ellátott első lökhárítót kap a BMW i3-as elektromos autó az új modellévre. A vásárlók megítélése szerint ez ugyanis praktikusabb a fényezett lökhárítónál, azonban utóbbit lehet javítani, előbbit pedig csak cserével lehet helyreállítani sérülés esetén. Ezen kívül is van változás, fényes feketére fényezik az A oszlopot, és alapáron adják a teljesen LED-es fényszórót.

Hátul szélesebb fekete betétet kap a lökhárító és a csomagtérfedélre ragasztott feliratok kijjebb kerülnek, tehát innen nézve is szélesebbnek látja a szem a minit. A külsőhöz tartozik még két új választható karosszériaszín, az Imperial Blue és a Melbourne Red megjelenése. Műszakilag az alapmodell változatlanul 170 LE/250 Nm csúcsteljesítményű villanymotorral folytatja, az új i3s sportmodellben 184 LE/270 Nm a csúcsteljesítmény – a tartós teljesítmény mindkét esetben 102 LE.

Az i3s-nél több a fényes feketére fényezett elem a karosszérián, például a kerékjárat pereme is ilyen, a menetstabilizálója szükség esetén gyorsabban avatkozik közbe, és az üzemmódválasztónál megjelent a Sport hangolás. Mindezen változások eredményeként a 100 km/órás sebességet 4 tizeddel gyorsabban, 6,9 másodperc alatt éri el ez a modell, az élvezetes vezethetőségről áthangolt rugók és lengéscsillapítók gondoskodnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!