Nemrég határozta el a BMW, hogy komolyabban ráfekszik az alternatív hajtású járművekre, 2019-ben dobja piacra az akkumulátoros-elektromos Minit, és egy évvel később az akkor már új generációs BMW X3-asból is piacra dobják a villanymotoros változatot. De már ezeket megelőzően is lesz egy új autójuk, mégpedig az i almárkját a nagyobb darabszámok irányába elmozdító új szabadidő-autó.
bmw2
Azt már korábban elárulták, hogy egy olyan autóval bővítik az i-választékot, ami az alternatív meghajtást versenyképes karosszériában – értsd szabadidő-autós megjelenés praktikus utas- és csomagtérrel – kínálja majd, és igen nagy valószínűséggel ezt az i5-ösnek nevezett autót látjuk az itt látható számítógépes ábrákon, amelyek a japán védjegyhivatalból származnak.
bmw3
Valószínűleg lesz akkumulátoros-elektromos és hálózatról tölthető hibrid változata is az autónak, amellyel a Tesla Model X-től akar vásárlókat elcsábítani a BMW – a kilincsekből ítélve egymással szembenyíló oldalajtókat kap az újdonság, és a B oszlop se akadályozza majd a beszállást. A formán felismerhetőek az i8-as és az i3-as részletei, de mégis úgy fújták azt fel a formatervezők, hogy egész jól sikerült a végeredmény. Persze végleges ítéletet majd csak a sorozatgyártású változat (és előtte a kötelező tanulmány) megismerése után tudunk majd mondani.

bmw4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!