Meglehetősen nagy fába vágta a fejszéjét a Vanda Electrics nevű szingapúri vállalkozás, amely rögtön egy 1500 lóerős/4000 Nm nyomatékú szuperautót dob majd hamarosan piacra – az eddigi tapasztalataik villanymotoros rásegítésű kerékpárokra és villanymotoros robogókra korlátozódnak. Talán ennek köszönhető, hogy papíron ők végzik a fejlesztést, de az építést már a Williams végzi Angiában… A Dendrobium nevű konstrukciót a Genfi Autószalonon fogják bemutatni.
dendrobium2
Átlag feletti méretű autóról van szó, a hossza 5540 mm, a szélessége 2270 mm és 1100 mm a magasság, a tengelytávolság 3530 mm – nehéz lesz majd utcákon manőverezni ilyen dimenziókkal. A saját tömeg 1750 kg, az akkumulátor-csomag rokona annak, amit a Formula E versenyautók is használnak, itt azonban 90-100 kWh körüli kapacitást alkalmaznak, ami 320 km-es hatótávolságot tesz lehetővé. A 0-100 km/h sprint kevesebb, mint 3 másodpercet vesz majd igénybe, a csúcssebesség meghaladja majd a 250 km/h-t.
dendrobium3
Mindössze tucatnyi Dendrobium legyártásával számol a Vanda Electrics, és noha a világpiacban gondolkoznak, csak jobbkormányos változatban építik meg a kocsit. A vételárral kapcsolatban egyelőre annyit árultak el, hogy a hétszámjegyű kategóriában mozog majd az újdonság – valutától függetlenül (dollár/euró) igaz lehet ez a kijelentés.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!