Ne hagyják magukat félrevezetni az egyterűs megjelenés által, a Toyota márnökei által megálmodott Fine-Comfort Ride nevű tanulmány valójában egy három üléssorral rendelkező luxuslimuzin, amely tüzelőanyagcellás energiaforrást és elektromos meghajtást kapott. Mivel utóbbiakat a padlóba rejtették, nem volt szükség első gépházra, ezért lett olyan kurta az orr.

A 4,83 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,65 méter magas karosszéria tehát az átlagosnál tágasabb utasteret rejt, amiről jól árulkodik a 3,45 méteres tengelytávolság is. Körbeöleli az utasokat az autó, a különösen sokféle-módon állítható ülések tökéletesen alkalmazkodnak az utashoz, az aktív hangkioltással létre lehet hozni olyan zajbuborékot, amelyben úgy beszélhet titokban az utas, hogy a mellette ülők nem hallják, mit mond.

Egy hidrogéntöltettel a japán mérési ciklus szerint 1000 kilométeres távolságot képes megtenni a Toyota Fine-Comfort Ride, ezt követően pedig alig 3 perc alatt lehet teljesen feltankolni – ezzel egy akkumulátoros-elektromos autó se tud versenyezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!