Noha nem igazán indult be az elektromos autók piaca, azért még mindig vannak olyan vállalkozások, akik fantáziát látnak az ilyen járművekben. Most a máltai Silex Power vállalkozás – civilben napelemeket, szél- és vízerőműveket készítenek – állt elő egy képzeletbeli luxusautóval.

Egyelőre csak néhány, számítógéppel generált ábra és egy videó van, meg egy pár szavas leírás az elképzelésekről – amelyekkel nem spóroltak. A Cheros elnevezésű luxusautó karosszériáját karbonból tervezik megépíteni, de ennek ellenére 2,2 tonnás saját tömeggel számolnak. Olyan „csoda” telepet képzeltek el, amely (állandó 125 km/órás tempóval haladva) 1000 km-re elegendő energiát tárol, és állítólag 10 perc alatt feltölthető.

A hajtásról négy, a kerékagyakba épített, összesen 640 lóerő csúcsteljesítményű és 4400 Nm nyomatékú elektromotor gondoskodik, a 100-as tempót 2,9, a 200-at 6,0 másodperc alatt éri el  képzeletbeli autó, amelynek a hossza 5,42 méter, szélessége 2,16 méter, magassága 1,48 méter. A Silex Cheros hatalmas, 3,54 méteres tengelytávolsága ellenére csak négyszemélyes az utastér – azonban erről egyelőre még képzelt ábra sincs. Ahogy az sem ismert, legalább a prototípus-stádiumig eljut-e az autó, és ha igen, mikor lehet rá számítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!