Az osztrák Kreisler Electric nevű cég már több érdekes projekttel hívta fel magára a figyelmet, ezek közül az elektromossá átépített G-osztály kapcsán kerültek közelebbi kapcsoltba Arnold Schwarzeneggerrel. Most nyitották meg új fejlesztőközpontjukat ahol 2018-tól már 200 mérnök dolgozik, az eseményen résztvevő színésznek egy elektromos Hummer H1-essel kedveskedtek.

Mindössze 2 hónap alatt építették meg az osztrák mérnökök a teljesen működőképes autót, amelynek első- és hátsó tengelyét egyaránt egy-egy villanymotor hajtja, a rendszerteljesítmény 490 lóerő. Az egyébként a hajtáslánc által elfoglalt központi alagútba építették a 100 kWh kapacitású lítium-ion telepet, ami jelen esetben 300 km-es reális hatótávolság eléréséhez elég. A Kresiler Electric Hummer H1-esének saját tömege 3,3 tonna, az elérhető csúcssebesség 120 km/h. Nem tervezik a sorozatátalakítást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!