A Guangzhoui Autószalonon leplezte le a helyi központú Guangzhou Auto legújabb tanulmányát, az EV Coupe-t, amelyből két darabot is elvittek a kiállításra, ami arra utal, hogy hamarosan már sorozatgyártásban is készül majd az újdonság.

A legújabb divatnak megfelelően kétszínű karosszériát kapott a szabadidő-autó kupé, az orrán a LED-es fényszórót a hűtőrácsba rejtették el, hátul bumeráng alakúak a lámpák. Az utastérben a fehér szín és a furcsa szövetkárpit használata mellett az arany színt lehet kiemelni, a műszerfal kiegészítői, a biztonsági övek és a zsebeket rejtő zipzárak is ilyenek. Monitor váltotta ki a műszeregységet, és noha érintőképernyő található a középkonzolon, a két első ülés között elhelyeztek egy olyan forgókapcsolót, ami megjelenésében a különféle német márkák központi kezelőszervé idézi, de itt nincs ilyen funkciója ennek.

Az EV Coupe különlegessége a csomagtérben rejtőzik, ahol a fényképezésnek szenteltek alá mindent. Például csomagok szállítására igen korlátozottan használható a tér, mivel a hátsó ülés támlája hatalmas méretű lapostévét rejt, amelyet könnyen megsértenek a fékezéskor előrecsúszó poggyászok. A kijelző nem tévénézésre van, hanem arra, hogy a fotósok – ma már ugye szinte kizárólag digitális technikával dolgozik mindenki – nagy képernyőn is ellenőrizhessék munkájukat. A fényképezőgép vázakat és három objektívet a padló alá rejtett üvegfedeles fiók rejt, igaz, elég messze van ez a hátsó nyílástól, így nehéz a hozzáférés.

Azt ugyan nem árulta el a Guangzhou Auto, hány illetve mekkora teljesítményű villanymotor hajtja az EV Coupe-t, azt tudjuk, hogy a 100 km/h-s sebességet 9,8 másodperc alatt éri el, 150 km/h az elektronikusan korlátozott csúcssebesség és egy feltöltéssel 240 km-es távolságra jut el az autó ideális körülmények között.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!