Los Angelesben fejleszti a Thor Trucks nevű startup vállalkozás az ET-One elnevezésű, akkumulátoros-elektromos kamiont, amelyet ígéretük szerint már 2019-ben, tehát a Tesla hasonló járműve előtt – legalább – egy évvel meg lehet majd vásárolni. Ez a gyorsaság leginkább annak köszönhető, hogy a furcsa, de annál áramvonalasabb orrrészen kívül nem bolygatják meg a meglévő rendszert.

Az Egyesült Államokban nem járműveket vesznek, hanem az ügyfél mondja meg, hogy az alvázba milyen motort, tengelyeket, hajtásláncot építsen a gyártó. A Thor Trucks a Navistar alvázán valósította meg a járművét, a prototípusba TM4-es típusú villanymotort szereltek, de eltérő is kérhető lesz, az LG Chem cellái alapján készített akkumulátor-telepeket az alváz két oldalán helyezik el, ezzel nem csak nyergesvontató, de teherautó alvázon is megvalósítható.

Két kapacitással lehet majd választani az ET-One-t, 160 vagy 480 km-es hatótávolsággal, egyébként a fedélzeten a legfejlettebb – a piacon elérhető – flottakövető rendszer is itt lesz majd. Mivel az akkumulátorok ára a nagy kérdés, a Thor Trucks egyelőre csak annyit mond, hogy valahol 150-250 ezer dollár között lesz a járművük ára.