A kiszállítási feladatokra készítette el a Deutsche Post DHL Group tulajdonában lévő StreetScooter nevű cég kis méretű haszonjárművét, illetve nemrég készültek el az eggyel nagyobb méretű, a Ford Transit alapján készülő elektromos haszonjárművel. Utóbbinak az első működőképes prototípusait a múlt héten mutatták be, és ezen kívül másról nem is adtak hírt. Pedig voltak egyéb történések is, a német Posta Mosbachban található telephelyén három darab StreetScooter kisteherautó gyulladt ki és égett el csütörtök este, ezeken kívül a korom és a hőhatás miatt további 23 haszonjármű sérült meg, az anyagi kár első becslések szerint 250 000 euró. 23 tűzoltó végezte az oltást, senki nem sérült meg a tűzesetben, és küldeményekben se keletkezett kár, azonban a logisztikai központ 27 járműve közül csak 3 működőképes, ami megnehezíti a működést.

Egyelőre csak a rendőrség honlapján jelent meg egy pár soros hír az üggyel kapcsolatban, a tűzvizsgálók kizárták a gyújtogatás lehetőségét, a német Posta közleménye szerint nem a zárlatos akkumulátor okozta a tüzet. A StreetScooter cég újságírói megkeresésre se reagált semmit az üggyel kapcsolatban, még annyit sem, hogy folyamatban lévő üggyel kapcsolatban nem kívánnak nyilatkozni. Jelenleg 3000 StreetScooter van a német Posta flottájában, eddig nem történt hasonló tűzeset.

Fotó: Deutsche Post DHL, Feuerwehr Mosbach

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!