A BMW elektromos i3-asa hat évvel ezelőtt, a plug-in hibrid hajtású i8-asa pedig öt évvel ezelőtt lépett piacra, beelőzve ezzel a konkurenseket. Hamarosan új alapra helyezi elektromos autóit a bajor márka, az i3-as hajtása a Mini karosszériájában él tovább, és ezzel párhuzamosan érkeznek a normál személyautók akkumulátoros-elektromos változatai, élükön az iX3-as szabadidő-autóval.

A karbon karosszériája miatt úttörő, de épp ezért drágán gyártható i3-as napjai meg vannak számlálva, de addig is egy RoadStyle nevű limitált szériát dobnak piacra, hogy legyen miből betáraznia a rajongóknak. Ezer példány készül a 184 lóerős i3s alapján, fekete fényezéssel és rézszínű kiegészítőkkel. Az utastérben a Suite kialakítást kapja a RoadStyle különleges színű bőrkárpittal megfejelve.

Az i8 végső limitált szériájából csak 200 példányt készítenek, itt szürke színnel kombinálják a rézszínű kiegészítőket, és kifejezetten ide készültek a kétszínű, 20 col átmérőjű felnik. Újdonság a modellnél, hogy nem műanyagból, hanem üvegből készül a hátsó lámpa. A küszöbléceket az „Ultimate Sophisto Edition” felirat díszíti, az utastérben pedig egy „1 of 200” feliratú plakett hangsúlyozza a különkiadások exkluzív karakterét. A szériafelszerelésen felül fel-a-fejjel kijelző, világítás csomag, Harman Kardon audiorendszer és kerámiából készült vezérlőgombok és kapcsolók, illetve kibővített tároló/utazó csomag is van a fedélzeten, az i8 Coupé esetében mindez antracit árnyalatú tetőkárpittal egészül ki.