Az elektromos autók új generációjának piacra dobásán dolgozik a BMW, most éppen arról adnak hírt, hogy erősen álcázott karosszériával tesztelik a svédországi Arjeplogban a jövőre érkező iX3-as szabadidő-autót, és a 2021-től megvásárolható i4-est és iNext-et. Az iX3-asban a bajorok ötödik generációs eDrive hajtása debütál, több mint 400 km-es szabványos hatótávolságot céloztak meg, és akár 150 kW teljesítménnyel is lehet tölteni a telepet. A BMW-Brilliance vegyesvállalatnál készítik majd az autót a világpiac számára.

Az i4-es modell a hivatalos meghatározás szerint négyajtós kupé, amelynél a sportosságot helyezik előtérbe. A teljesítmény nem árulták el, de azt igen, hogy 4 másodperces 0-100 km/óra sprintet akarnak elérni, és több mint 200 km/órás csúcssebességet, a megcélzott hatótávolság 600 km. Ezt az autót a müncheni üzemben fogják gyártani.

Az iNext esetén az ötödik generációs eDrive hajtást az elérhető legfejlettebb (3-as szintű) önvezető rendszerrel kombinálják majd, és különleges online szolgáltatásokat is kínálnak. Több mint 600 kilométeres hatótávolságot céloztak meg a Dingolfingban gyártandó modellnél.