A ProwerDose multifunkcionális üzemanyag-adalék kifejlesztésére 2008-2009-ben került sor. Az elvégzett üzemanyag-adalék fejlesztés során a cél a jelenleg ismert és a gyakorlatban alkalmazott adalékanyagoknál előnyösebb hatású, környezetkímélő, az égési folyamatot tökéletesítő üzemanyag-adalék kidolgozása volt. A fejlesztés során előállított anyagkeverék fő komponensét izoalkánok elegye képezi.

A ProwerDose Kft. által előállított adalékanyag az alapcélul kitűzött energetikai hatásnövelés mellett igen jelentős mértékben csökkenti a károsanyag-kibocsátás, jellemzően a koromkibocsátás mértékét. A tesztszakaszban végzett további vizsgálatok a CO és koromkibocsájtás csökkenését, a teljesítmény növekedését és az üzemanyag-fogyasztás csökkenését is igazolták. Az égéshő emelkedése, valamint a tökéletesebb égés javítja a belsőégésű motorok hatásfokát, tisztítja, és tisztán tartja a befecskendező és kipufogó rendszert. Az új típusú adalék benzin, dízel és bio-üzemanyagokhoz egyaránt adagolható. A próbagyártás nemrég indult Németországban.

 Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!