A Genovation Motors célja egy mindenki számára megfizethető villanymotoros autó megalkotása, de azzal is tisztában vannak, hogy erre még jó pár évig-évtizedig nem kerül majd sor, úgyhogy addig is nagy teljesítményű villanymotoros autók fejlesztésével múlatják az időt.

Egy előző generációs Corvette Z06-os alapján építették meg a GXE, vagyis Genovation Extreme Electric elnevezésű autót, amelynél a benzinmotor helyére (megtartják a 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltót, de nem kell használni menet közben) egy több mint 700 LE/800 Nm csúcsteljesítményű villanymotort szereltek. Az egyedi tervezésű egységet az áramfelvétele korlátozza, akár 900 Amper erősséget is képes felvenni, ezt azonban csak rövid ideig képes biztosítani az akkumulátor-telep.

Corvette from Genovation Cars on Vimeo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február 23-án, a Nasa Cape Canaveral-ban található kifutópályáján tesztelték a tavaly év végén megépített autót, és már az első nap sikerült a rendszámos villanyautók között rekordnak számító 186,8 mérföldes, azaz 300, 5 km/h-s sebességet elérni repülőrajtos 1 mérföldes távon – ezt az International Mile Racing Association tanúsítja. A Genovatin GXE ára 330 000 dollár, a 44 kWh kapacitású akkumulátor 210-240 km megtételére elég energiát képes tárolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!