Nem tett le az európai piac meghódításáról a kínai Qoros márka, épp csak átgondolta a stratégiáját. Az újonnan felépített üzemek teljes kapacitását leköti a kínai piac, így egyszerűen csak második körben tervezi meghódítani az öreg kontinenst – ráadásul rögtön az újenergiás járművek piacát.

A Qoros épp ezért európai partneréhez fordult, a svéd Koenigsegg szuperautó-gyártóval már korábban is együttműködött, hiszen egy prototípusukba építették be a QamFree elnevezésű, vezérműtengelyt nélkülöző benzinmotort. A Model K név utal a svéd kapcsolatra, az EV az elektromos autót jelenti. Nagyon úgy tűnik, hogy a svédek voltak felelősök a karosszériáért, hiszen mi másért kerültek volna az oldalsó panelek alá rejtett légterelők, meg különleges ajtók a villanyautóra? Egyelőre még nem sokat tudunk a technikáról, de valószínűleg a svédek fejlesztette QamFree belső égésű motort szolgál hatótáv-növelőként a Qoros Model K-EV.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!