Dimitrij Lazarev még 2013-ban vázolta fel a Raven nevű szuperautót, amely alapján Andrej Dzahovszki ukrán üzletember és autórajongó megrendelésére a kijevi SpecAuto Tuning nevű cég villanymotoros szuperautót épít. Egyelőre egy életnagyságú modellel készültek el, egyébként pedig nagyravágyó terveik vannak.

A négy villanymotoros összesen 1000 lóerős rendszerteljesítményt biztosítanak, ami 3 másodperces 0-100 km/h sprintet és 350 km/h-s csúcssebességet tesznek lehetővé. A 86 kWh kapacitású grafén-technológiás akkumulátorral kímélő közlekedéssel akár 500 km is lehet a hatótávolság, egy 22 kW teljesítményű speciális töltővel egy óra alatt lehet majd teljesen feltölteni a lemerült telepet.

A Himera Q gyártását Barcelonában végzik majd a tervek szerint, állítólag már 10 embert fel is vettek az ottani műhelybe, ahol hamarosan megkezdik a munkát a működőképes prototípusokon. Céldátumot nem közöltek, csak annyit, hogy a tervek szerint 700 000 euróért adják majd a szériaváltozatát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!