Elsősorban a fiatalok azok, akik nagyobb társaságban szeretnek focit nézni: a 18-24 évesek több mint egyharmada tervezi, hogy valamilyen szórakozóhelyen és szabadtéri kivetítő előtt is szurkolni fog kedvenc csapatának, míg a 25-34 éveseknek már csak 18 százaléka, a 35 éven felülieknek pedig csupán 10 százaléka. „Bár az interneten is számos módon és csatornán nyomon követhetők lesznek az események, egyelőre távoli, hogy a meccsek közvetítésében a világháló átvegye a tévé szerepét. Kattintson  !

piros autó piros autó

A megkérdezettek csupán 7 százaléka fogja a világbajnokságot online is figyelemmel kísérni, köztük többségben vannak a fiatalok” – emelte ki Györfi Anna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere. 

első keretes

első keretes szövege

Ugyan sokan igyekeznek úgy alakítani elfoglaltságaikat, hogy a világbajnokság ne befolyásolja a mindennapjaikat, a megkérdezettek közel egyharmada úgy érzi, hogy a foci-vb valamilyen hatással lesz az életére. Közülük minden második válaszadó mondta, hogy valószínűleg kevesebbet fog aludni az esti meccsek miatt, közel egyharmaduk pedig több időt tölt otthon, míg egytizedük épp ellenkezőleg, aktívabb közösségi életet fog élni a közvetítések hatására. Utóbbiak közt a fiatalok vannak túlsúlyban.