Hirdetés – Forradalmasíthatja a használtautó-piacot a SET Group Nyrt. új, blokklánc-technológiára épülő innovatív mobilapplikációja, az EtiCar.

„Célunk, hogy széttépjük a használtautó-piacot, és egy olyan piacot hozzunk létre, ahol a csalók lemaradnak a tisztességesektől; ahol nem a másik átverése a cél – mert igenis hisszük, hogy a becsületnek napjainkban is értéke van!”

A SET Group Nyrt. ars poeticájaként is felfoghatóak Orbók Ádám stratégiai igazgató szavai. A társaság legújabb, EtiCar névre hallgató innovatív mobilapplikációja új szegmenst teremt a használtautó-piacon: a megbízható, blokklánc-technológián alapuló alkalmazás azért született meg, hogy a mindennapi információkat valódi, kézzelfogható profittá alakíthassuk, ami hosszú távon a visszaéléseknek az egyik leginkább teret adó használtautó-piac jelentős tisztulását, a bizalmi kapcsolatok erősödését hozza magával.

Sajnos a legtöbben saját bőrünkön tapasztalhattuk a használtkocsi-vásárlás hátulütőit, de Orbók Ádám egyenesen rémisztő statisztikákkal szolgált: ma Magyarországon az autók 50%-át manipulálják valamilyen módon, Európa-szerte pedig mintegy ötmilliárd eurónyi kárt okoznak a használt járművekkel kapcsolatos visszaélések – évente!

Az EtiCar segítségével ezen veszélyfaktorok könnyedén kiiktathatók. Az alkalmazás az egyre népszerűbb internetes fizetőeszköz, a Bitcoin alapjául is szolgáló megbízható, kétkulcsos titkosítást használó blokklánc-technológiára épül, ahogy Orbók Ádám fogalmazott: „A blokklánc a jövő eszköze, míg a tisztesség a múlt értéke – e kettőt, a múltat és a jövőt köti össze az EtiCar!”

Mindez gyakorlati szolgáltatásként a következőképpen néz ki. A felhasználó letölti az applikációt, mely jelentéktelen havidíj, kb. kétórányi belvárosi parkolás összegéért cserébe automatikusan adatokat gyűjt az autójáról – fontos: csak olyan adatokat, melyekre a felhasználó engedélyt ad! –, majd ezeket egy mesterséges intelligenciaként felfogható algoritmus kielemzi, s rögzíti a blokklánc által hitelesített adatbázisban. Így a gépjármű életútja végigkövethető; nincs több kellemetlen, utólag kiderülő meglepetés, az adás-vétel után a vásárló úgy ülhet be újonnan vett autójába, mintha mindig is az övé lett volna.

A kulcsszó az értékteremtés: egy alkalmazás akkor igazán jó, ha értünk van; akár anyagi, akár erkölcsi értelemben hozzánk tesz – ezért született meg az EtiCar!

További információként kattintson ide>>

Egészen friss hír, hogy a SET GROUP részvényei felkerültek a likvid értékpapírok listájára.