Hirdetés – A sofőrhiány egyre nagyobb méreteket ölt nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon. A kialakult helyzethez aktívan hozzájárult a pandémia, pontosabban az, hogy nagyon sok esetben, sokan nem tudtak részt venni teherautó vezetői vizsgán sem. Az, hogy a sofőrt kereső cégek és az álláskereső sofőrök nem találnak könnyen egymásra sok más miatt is kialakulhat. Az egyik tényező nem más, mint a többkörös álláshirdetési procedúra, amely a cégeket is megviseli, de azokat a magánembereket is kimeríti, akik sofőrként képzelik el a jövőbeni kenyérkeresetüket. Másrészt, a hagyományos álláskeresés egy hosszadalmas folyamat és egyáltalán nem biztos, hogy siker koronázza az álláshirdető vagy az állást meghirdető cég erőfeszítéseit. A megoldás mindenképpen egy olyan weboldal, egy olyan felület, ahol gyorsan és minden döccenő nélkül találkoznak az elképzelések. Azaz, az adott cég is megtalálja a cég profiljának megfelelő sofőrt, és a sofőr is egy elgondolásainak megfelelő céghez szerződhet.

Egy hely, ahol mindenki megtalálja a számítását – Driveral

Napjainkban egyre nő a munkanélküliség és ezen a helyzeten csak tovább rontott az egész világot megrázó és érintő járványhelyzet. Az online álláskeresés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen ez a legegyszerűbb és talán leggyorsabb, legpraktikusabb módja az álláskeresésnek. Azonban nem csak az álláskeresők élnek az internet adta lehetőségekkel, hanem a cégek is egyre jobban preferálják, hogy egy adatbázisból válogassák ki a cégük számára leginkább szükséges, azaz a potenciális munkavállalókat.

A Driveralnál, azaz Európa legmodernebb sofőr állás weboldalán, a sofőrt kereső cégek és a sofőrként elhelyezkedni kívánó személyek is megtalálhatják a számításaikat. A Driveral egy olyan nemzetközi cégcsoport, akiknek már több mint 5 nyelven elérhetők a szolgáltatásaik. Akár rövid, akár hosszú távú szállítmányozásban gondolkodik az adott cég vagy sofőr álláskereső egyén, mindenképpen jó helyen jár, ha a Driveral könnyen kezelhető, átlátható online felületét használják alkalmazott és álláskeresésre. A sofőr és a munkakeresés oly módon zajlik, amire mindenki vágyik. Egyszerűen, gyorsan, zökkenőmentesen.

Mit kell tennünk, ha sofőrre van szüksége a cégünknek?

Adott egy cég, akinek sürgősen sofőrre van szüksége. Ha a hagyományos álláshirdetés vagy egy egész Európát lefedő, naponta frissülő sofőr adatbázis között kell választani, melyik mellett dönt a cég? Nyilván, az utóbbi lehetőség vonzóbbnak tűnik, hiszen akár a klímás irodából, kényelmesen is megtörténhet a regisztráció a szolgáltatást nyújtó cég weboldalára, hogy aztán az álláshirdetésnek megfelelő sofőrök szinte azonnal listázásra kerüljenek. A chat funkció pedig lehetőséget ad a kiválasztott sofőrrel, vagy sofőrökkel a kommunikációra és ehhez szintén nem kell elhagyni a cégvezetőnek az irodáját. Ha pedig sürgősen van szüksége a cégnek sofőrökre, akkor a kiemelt hirdetési lehetőség választásával, akár néhány óra belül is megtalálhatja a cég számára szükséges fuvarozókat.

Fotó: freepik.com

Mit kell tennünk, ha sofőrként szeretnénk elhelyezkedni?

Egyetlen álláskeresőnek sem kell ecsetelni, hogy a munkakeresés milyen bonyolult és összetett feladat, ha nem a megfelelő helyen próbálkozunk az álláskereséssel. Első körben legtöbben a családtagokat, a barátokat és az ismerősöket mozgósítják, ha munkát keresnek, majd következik a munkaközvetítő iroda. Az eredmény azonban még így sem biztos. Nem beszélve a bizonytalanságról, ami még akkor is jelen lehet az álláskeresés folyamatában, ha valakit interjúra hívnak, és úgy érzi, hogy sikeresen vette az akadályokat. Mint ahogyan a cégek, úgy a magánszemélyek számára is az a legideálisabb, ha online módon próbálkoznak az álláskereséssel, egy olyan felületen, ahol az ingyenes regisztrációt követően lehetőség van egy kérdőív kitöltésére, amely alapján csakis a legtesthezállóbb álláshirdetések kerülnek listázásra.

Az állásközvetítő irodákkal ellentétben az online felületen nincsenek, nem történhetnek meg félreértések, hiszen egy ilyen könnyen kezelhető és felhasználóbarát weboldalon szűrők széles választéka áll rendelkezésre, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy csakis a bennünket érdeklő állásokat állítsuk be. Továbbá azt is meghatározhatjuk, hogy pontosan hol is szeretnénk munkát vállalni, milyen a bérigényünk, és milyen járművel szeretnénk a munkánkat ellátni.

Az online álláskeresés arra is lehetőséget ad, hogy akár azonnal kommunikáljunk a kiválasztott céggel a chat funkció segítségével. Ily módon az állás keresése és megtalálása között lehet, hogy néhány óra telik csak el. A https://driveral.com/hu/ oldalon akár prémiumszolgáltatást is igénybe vehetünk, azaz a kérdőívben megadott adatok alapján generálnak nekünk egy önéletrajzot is – ezzel sem kell tehát foglalkoznunk –, amelyet aztán a kiválasztott cég vagy cégek számára el is küldhetünk. Bónuszként a sofőr adatbázisban is megjelenik az önéletrajzunk, így dupla eséllyel indulunk az álláskeresésnek, hiszen a cégek is könnyedén ránk találhatnak.

A Driveral dinamikusan fejlődik, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az alapítása óta, már több mint 9000 regisztrált sofőr álláskereső és több mint 300 fuvarozócég vette igénybe a szolgáltatásaikat. Az oldal több mint 5 nyelven elérhető, így nemzetközi és belföldi állások között is szemezgethetnek az álláskeresők.